26 Nisan 2017 Çarşamba

RATIONAL, detaylarıyla fark yaratıyor

Dünya üzerindeki profesyonel mutfaklarda, sıcak yemek hazırlama konusunda uzman şirketlerden biri olan Rational, 40 yılı aşkın tecrübesiyle şeflerin hayatını kolaylaştıracak çözümler üretmeye devam ediyor. Rational, Almanya Landsberg’deki üretim tesislerinde müşterilerine maksimum fayda sağlamaya odaklanarak, son teknolojiyi inovasyonla birleştiriyor. Türkiye’den şeflerle Rational’ın ödüllü üretim tesislerini gezerek, bilgi aldık…

26 Eylül 2016 Pazartesi 18:05
RATIONAL, detaylarıyla fark yaratıyor
Cüneyt Söz

Rational Grup, profesyonel mutfaklarda sıcak yemek hazırlanması konusunda dünya çapında tanınan sektörün öncü şirketlerinden biri. Dünya üzerindeki profesyonel mutfaklar için buharlı kombi fırınlar üreten Rational, 43 yıldır aynı ürünün hep daha da iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapıyor. Türkiye’den bir grup şefle birlikte şirketin Almanya Münih yakınlarındaki Landsberg’teki fabrikasını gezerek, Türkiye’de de pek çok işletmenin tercihi olan Rational fırınlarının nasıl üretildiğini yerinde görüp, üretim tesisleri hakkında bilgi aldık…

Rational’ın temelleri Siegfried Meister tarafından atılıyor. 1969 yılında Siegfried Meister’in Münih’te ve Landsberg am Lech’te kurduğu şirketlerle, girişimci kariyeri başlıyor. Landsberg lokasyonunu 70’li yılların ortasından itibaren sistematik olarak dünya çapında faal olan büyük mutfak teknolojisi şirketinin merkezi haline getiriyor. Şirket yöneticisi ve kurul başkanı olarak Rational Grup’un 1998 yılında anonim şirket haline dönüşmesini sağlıyor. O zamandan beri şirkete bağlı kalarak ve kapsamlı deneyimini paylaşmaya hazır olarak Denetim Kurulu Başkanlığı görevine devam ediyor. 1973 yılında kurulan şirketin bugün 1500’den fazla çalışanı var. Bu çalışanların 800’den fazlası Almanya’da bulunuyor. Şirketin esas hedefi her zaman müşterilerine maksimum faydayı sunmak olmuş. Rational Türkiye Müşteri İlişkileri Direktörü Firuzan Cebioğlu, gezimiz esnasında Türkiye’den gelen şeflere ve basın mensuplarına firmayı ve ürünleri anlatan bir sunum yaptı. Rational’ın, buhar ve sıcak havayı tek bir cihazda birleştirme fikriyle pişirme teknolojisi konusunda bir devrim yarattığını belirten Firuzan Cebioğlu, “Şirketin vizyonu; dünyadaki tüm aşçılara sıcak yemek hazırlama konusundaki en iyi ekipmanı sağlamak. Rational bu yüzden günümüzde dünyada sadece pazar lideri değil, aynı zamanda ürün ve yenilikçilik konusunda da liderdir. 20 yıldan fazla bir süredir sürekli olarak, başka şirketleri satın almadan organik bir büyüme gösteriyor. Elde edilen gelirler, 2013’te yüzde 11 artarak 435 milyon Euro’dan 461,1 milyon Euro’ya çıkmıştır” dedi.

Made in Germany kalitesi
Rational, Landsberg’deki fabrikalarında geleneksel zanaatı en modern endüstriyel üretim teknolojisiyle birleştiriyor. Burada bütünsel üretim süreçleriyle çalışıldığını ifade eden Firuzan Cebioğlu, “Kendini adamış yüksek kalifiyeli çalışanlarımız sayesinde her gün olağanüstü performanslara ulaşılıyor. Her bir Rational cihazının üretimi, sadece tek bir çalışan tarafından gerçekleştiriliyor. Cihazlar sevk edilmeden önce yoğun testlere tabi tutuluyorlar. Rational ürünleri mükemmelliği temsil ederler, en küçük detayına kadar” dedi.

Son teknoloji ve inovasyon

150’den fazla ülkede satışı bulunan ve yüzde 54 pazar payına sahip olan Rational’da, 140 kişilik bir Ar-Ge ekibi mevcut. Şeflerin hayatını kolaylaştıracak ürünleriyle sektöründe uzman şirketlerden olan Rational, daima son teknolojinin ve inovasyonun peşinde... Bu amaçla müşterileriyle interaktif bir ilişki kurabilmek adına online ağlar da dahil olmak üzere her türlü iletişim kanalını başarılı bir şekilde kullanıyor. Club Rational da bu kanallardan biri. Cebioğlu, bu konuda şunları söyledi: “Her kanaldan iletişim yollarını kullanıyoruz. Tabii biz de diğer pek çok firma gibi sosyal medya kanallarından yararlanıyoruz, ancak bizim rakiplerimizden farklılığımız ‘Club Rational’ isimli portalımız. Club Rational, bize has bir portal. Dünya üzerindeki Rational kullanıcısı olan ya da kullanma niyetinde olan şeflerin birbirleriyle daha interaktif bir şekilde iletişim kurduğu bir kanal. Bütün dünyadan paylaşılmış tarifler yer alıyor. Bunların yanı sıra dünya üzerinde Rational’a dair bütün etkinlikleri Club Rational’dan takip edebiliyorsunuz. Rational hangi ülkede, hangi fuara katılıyorsa; hangi şehirde, ne zaman ‘Rational Cooking Live’ yani demo ve Rational’in bir
satış sonrası hizmeti olan Academy Rational yapıyorsa buradan öğrenebiliyorsunuz.”

Demo mutfağından özel lezzetler
Rational, öncelikle müşterilerinin fayda ve memnuniyetlerine odaklanıyor. Firma kendini sadece bir makine üreticisi değil, aynı zamanda yenilikçi çözüm sağlayıcı olarak görüyor. Fabrika gezimiz esnasında demo mutfağında, Rational fırınlarında farklı lezzetler hazırlayan Türkiye Bölge Geliştirme Müdürü ve Rational Mastef Chef’i
Melih Kümbüloğlu, firmanın, usta aşçılar, gıda mühendisleri, fizikçiler ve mühendislerden oluşan bir geliştirme ekibinin olduğunun ve bunların birbirleriyle yakın işbirliği içinde çalıştığını dile getirdi. Her yıl 25 ton gıdanın, pişirme denemelerinde kullanıldığına dikkat çeken Kümbüloğlu, “Patentli bilimsel başarılarımız kendilerini kanıtladılar. Branşımızdaki tüm temel teknolojik yenilikler, Rational tarafınca tetiklenmiştir. Self Cooking Center, mutfağınızdaki güvenilir mesai arkadaşınızdır. Rational sayesinde dikkatinizi mutfakta önemli şeylere verebilirsiniz. Örneğin; itinalı yemek hazırlığına, yeni yemekler ve tatlaryaratmaya, özenli tabak dekoruna veya her neyden keyif alıyorsanız ona…” diye konuştu.

Küresel bir şirket

Rational, dünyada 85 noktada mevcut olan küresel bir şirket. Şirketin, kapsamlı bir teknik servise sahip olduğunu söyleyen Firuzan Cebioğlu, “Bu sayede şirket, yatırımının ilk gününden itibaren en yüksek faydayı elde etmenizi sağlıyor ve bunu cihazınızın ömrü boyunca sürdürüyor. En büyük hedefimiz, tüm dünyadaki endüstriyel mutfaklarda sıcak yemek hazırlayan insanlara mümkün olan en yüksek faydayı sunmak. Sıcak yemek hazırlamanın, mühendislik sanatı ve besin bilimiyle hatta yemek pişirme sanatıyla çok ilişkisi vardır. Bu nedenle sadece aşçılar için var olan bir şirket değiliz. Bünyemizdeki 250’den fazla uzman aşçıyla biz aşçıların şirketiyiz” dedi.

www.rational-online.com

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    E-Dergi   Dosya
    Gastronomi Dergisi   Gastronomi Abonelik
    Gastronomi Dergisi ipad
    Gastronomi Dergisi Abonelik
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    ARŞİV