17 Şubat 2018 Cumartesi

Sirha İstanbul heyecanı tüm sektörü saracak

Restoran, otel işletmeleri ve yiyecek içecek sektörünün Türkiye’deki büyük buluşması Sirha İstanbul, alanında başarılı birçok markayı ve 12 binden fazla sektör profesyonelini bir araya getirecek. Ayrıca Bocuse d’Or, Coupe du Monde de la Pâtisserie gibi uluslararası alanda oldukça prestijli yarışmalar, Sirha İstanbul’da heyecanlı dakikalar yaşatacak.

16 Kasım 2015 Pazartesi 10:33
Sirha İstanbul heyecanı tüm sektörü saracak
26-27-28 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde 3’üncü kez tüm sektörü bir araya getirecek Sirha İstanbul, hizmet sektöründen otelcilik ve restorancılığa, yiyecek içecekten, teknoloji alanlarına kadar 300 marka ve 12 binden fazla sektör profesyonelini bir araya getirecek. Sirha İstanbul, sektörün tüm aktörlerinin beklentilerini karşılayan alt yapısı ve üç güne yayılan ilham verici etkinlikleriyle, bu yıl da katılımcıların ilgi odağı olacak. Sirha İstanbul, detaylara önem vererek planlanmış altyapısı ve donanımıyla katılımcılarına, ürün ve hizmetlerini sunabilecekleri üst düzey ve yaratıcı bir platform sunuyor.

Birçok prestijli yarışmaya da ev sahipliği yapacak etkinlikte Omnivore İstanbul’da dünyaca ünlü şeflerle Türk şefler, katılımcılarla deneyimlerini ve tutkularını paylaşacak. Sirha World Cuisine Summit (Dünya Mutfak Zirvesi) ve Leaders Club ise sektördeki dünya trendleriyle ilgili konferanslar düzenleyecek. 6. Duyu Gastronomi Platformu iki farklı pop-up restoranla dünyadaki inovatif restoran konseptlerini, bu yıl ilk kez Sirha İstanbul kapsamında tanıtacak.

Bocuse d’Or’un Türkiye Milli Seçmeleri Sirha İstanbul’da
İzleyici kitlesi ve yarattığı heyecanla ‘Mutfak Olimpiyatları’ olarak da bilinen, dünyanın en önemli gastronomi yarışması Bocuse d’Or’un Türkiye Milli Seçmeleri, bu yıl ikinci kez 27 Kasım 2015 tarihinde Sirha İstanbul kapsamında gerçekleşecek. Geçtiğimiz günlerde Milli Organizasyon Komitesi tarafından Metro’nun GastronoMetro mutfağında yapılan ön elemede; Mutlu Şevket Yılmaz (Seasons Restaurant), Harun Keskin (The St. Regis Istanbul) Murat Çakıroğlu (Alavya Hotel) ve Erol Varlık (The Marmara Hotel) Sirha İstanbul finaline katılmaya hak kazanmıştı. Seçilen dört aday, gün boyu kıyasıya yarışarak, et, balık, ördek gibi malzemeleri kullanarak 5 saat 35 dakikada hünerlerini sergileyecekler. Bocuse d’Or’a, Rudolf Karaköy’ün ünlü şefi Rudolf Van Nunen başkanlık edecek. Bocuse d’Or Türkiye Milli Seçmeleri’nde kazanan, ulusal ve uluslararası şeflerden oluşan jürinin yapacağı puanlamaya göre belirlenecek. Yapılan puanlama sonucu birinci olan şef, Mayıs 2016’da Sirha Budapeşte kapsamında düzenlenecek olan Bocuse d’Or Avrupa Final Etabı’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak. Bu etabı da kazanırsa ülkemizin renklerini 2017 yılında Lyon’da gerçekleştirilecek olan dünya finaline taşıyacak.

Coupe du Monde de la Pâtisserie ilk kez Sirha İstanbul’da
Mükemmellik, cesaret ve yaratıcılığa dair tüm imzaları bir arada taşıyan, dünyanın prestijli pastacılık yarışması Coupe du Monde de la Pâtisserie, bu yıl ilk kez 26 Kasım’da Sirha İstanbul kapsamında gerçekleşecek. Coupe du Monde de la Pâtisserie’nin ilk etabı 6 saat sürecek ve iki kategoriden oluşacak. Yarışmada seçilen dört şef, çikolata ve sıcak şeker kullanarak tatlılarını hazırlayacak. Nazenin Istanbul’dan Nazlı Öğücü, Four Seasons Istanbul at Bosphorus’tan Levent Aygün, Sheraton Adana’dan Murat Yükseker ve Four Seasons Istanbul at Bosphorus’tan Feray Aydoğdu’nun yarışacağı milli seçmelere yarışmanın Onursal Başkanı Gabriel Paillasson da katılacak. Yarışma başkanlığını yürüten Aylin Yazıcıoğlu da kendisine eşlik edecek. Türkiye Milli Seçmeleri’ni kazanan Türk pasta şefleri, 2016 yılında İsviçre’de düzenlenecek olan Sirha Cenevre kapsamındaki Coupe Europe – Avrupa Kupası’nda Türkiye’yi temsil edecek ve akabinde, Lyon’da gerçekleşecek olan büyük finale katılma hakkını kazanacak.

Anadolu Lezzet Envanteri’ne yeni ürünler
Geçen yıl en çok ilgi çeken bölümlerden biri olan ve Türkiye’nin her yerinden konunun yerli ve yabancı uzmanları tarafından seçilmiş yerel ve eşsiz ürünler içeren ‘Anadolu Lezzet Envanteri’nde Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutmuş, bu çok değerli ürünleri daha fazla çeşitle sunulacak. Metro Toptancı Market ve Mutfak Dostları Derneği işbirliğiyle gerçekleşen Anadolu Lezzet Envanteri’nde, 2014 yılında 43 ürünü bulunan Metro Toptancı Market bu sene yepyeni 48 ürünle katılım sağlayacak. Yanık dondurma, Tunceli sarımsağı, koca tarhana, Yedikule marulu gibi farklı tatları ziyaretçileriyle buluşturacak. Anadolu Lezzet Envanteri’nde sergilenen ürünlerin bir kısmını tanımayan veya nasıl ulaşabileceklerini bilmeyen şef ve satınalma sorumluları, sadece görme ve tatma değil, üreticilerle bir araya gelerek tanışma fırsatı da yakalayacak. Sirha İstanbul 2015’de sergilenecek ürünlerin tamamı Nuh’un Ambarı Kataloğu’na girmiş olan kaybolan ürünlerden seçilecek.

Dünyanın ilk Gezici Mutfak Festivali; Omnivore World Tour
26-28 Kasım tarihleri arasında ‘Dünyanın ilk Gezici Mutfak Festivali’ olan ve yeme içme sektörünün önde gelen metropollerinde, ilham verici birçok etkinliği kapsayan Omnivore World Tour, bu yıl da dünyaca ünlü şeflerle Türk şefleri İstanbul’da buluşturacak. Üç farklı bölümden oluşan Omnivore; mutfak profesyonelleri ve genç yetenekleri, dünyaca ünlü şeflerle buluşturan Master Classes, unutamayacağınız lezzetleri tadarak, dünyaca ünlü şeflerle birlikte parti ortamında eğleneceğiniz The Omnivorious Party ve bol sürprizli, farklı bir deneyim sözü veren Omnivore Pop Up Dinner’la İstanbullu yemekseverlerle buluşacak. Şeflerin sırlarını açığa çıkaran demolardan ve ilham verici mini eğitimlerden oluşan Masterclass bölümünde uluslararası ve Türk şefler bu yıl da fikirlerini, tekniklerini ve tutkularını paylaşacak. Masterclass’lar vasıtasıyla Young Cuisine (Genç Mutfak) evreninin merkezine gerçek bir dalış söz konusu…

www.sirha-istanbul.com

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    E-Dergi   Dosya
    Gastronomi Dergisi   Gastronomi Abonelik
    Gastronomi Dergisi ipad
    Gastronomi Dergisi Abonelik
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    ARŞİV