23 Eylül 2017 Cumartesi

Sirha İstanbul'un ilk günü lezzet ve eğlence doluydu

İstanbul Kongre Merkezi’nde dan başlayan ve 29 Kasım tarihine kadar sürecek olan Sirha İstanbul Fuarı, otel, restoran ve catering alanında uluslararası etkinliklerle desteklenen, Türkiye’nin en prestijli uluslararası Horeca (otel/restoran/kafe) fuarı olma özelliğini taşıyor. Dünyaca ünlü şefler tarafından Türkiye ve uluslararası gastronominin tanıtıldığı fuar, birinci günündeki etkinlikleriyle ziyaretçilerden tam not aldı.

28 Kasım 2014 Cuma 09:54
Sirha İstanbul'un ilk günü lezzet ve eğlence doluydu
Türkiye’de mesleğin tüm aktörlerinin beklentilerini karşılayacak büyük bir etkinlik olan Sirha İstanbul, İstanbul’da sektör profesyonelleriyle ikinci kez buluştu. Yine prestijli etkinlikler ve animasyonlardan oluşan keyifli bir programa ev sahipliği yapan Sirha İstanbul 2014'te yiyecek-içecek, mutfak ve otel ekipmanları, masaüstü takımı, kahve, pastacılık ve fırıncılık gıda ve ekipmanları gibi çok geniş bir katılımcı profili yer alıyor. Fuara bu yıl Türkiye ve yurtdışından 180 katılımcı firma ve marka katılıyor. Şefler, pasta şefleri, satın alma müdürleri, otel ve restoran sahibi ve yöneticileri, catering sektörü işletmecileri ve yöneticileri, barmen ve baristalar, yiyecek içecek tedarikçileri gibi 10 bine yakın profesyonel ziyaretçinin Sirha İstanbul’u takip etmesi bekleniyor. Prestijli, uluslararası yarışma ve konferanslarla başlayan fuarda yerli ve yabancı konuk şefler ve konuşmacılar uzmanlık alanları konusunda bilgiler veriyor. Bu sene fuarın gözdesi ise kahve. 

Pasta şefleri biraraya geldi
Pasta şeflerine ve pastacılık sanatına vurgu yapmak üzere dün düzenlenen Coupe du Monde de la Patisserie Battle (Pastacılık yarışması) Türkiye’de ilk defa yapıldı. Coupe du Monde de la Patisserie Avrupa finalinde Türkiye’yi temsil edebilecek pasta şeflerini tanıtmak, pasta şefleri için bir tanışma ve paylaşım platformu oluşturmak amacıyla gerçekleşti.  Renkli etkinliğin jürisi ise Gabriel Paillasson (Coupe du Monde de la Patisserie Başkanı), Aylin Yazıcıoğlu (2014 Battle Onursal Başkanı), Gökmen Sözen, Yeşim Erol, Zeynep Ağaoğulları, Tolga Özkaya oldu. Dört  yerli pasta şefinin yarıştığı pastacılık yarışmasında birinci olan Feray Aydoğdu, Ocak 2015 tarihinde organize edilecek olan Coupe du Monde de la Patisserie Dünya Finaline izleyici olarak davet edildi. 

Şefler için özel bir buluşma: Bocuse d'Or Battle 
Sirha İstanbul, bugün de Bocuse d’Or Battle büyük prömiyerinde dünyanın en yetenekli aşçılarını ağırlayacak. Daha önce Bocuse d’Or ödülünü kazanan bir şeften ve genç bir Türk şeften oluşan olağandışı takımlar fikir alışverişinde bulunarak ve birbirlerinin yaratıcılıklarını teşvik ederek tipik bir Türk yemeğini yeniden icat edecekler. Bocuse d’Or markasını tanıtmak, Bocuse d’Or Türkiye seçimleri için aday araştırması yapmak amacıyla gerçekleşen bu görsel şölen, şefler için özel bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor. Mehmet Gürs, Rudolf Van Nunen, Fabio Brambilla gibi prestili şefler Bocuse d’Or Battle’ın jüri koltuğunda oturacak. 


Unutulan yöresel lezzetler Sirha'da sergileniyor 
Türkiye’de en eski ve devlet kuruluşu olmayan gastronomi derneği konumundaki Mutfak Dostları Derneği ile uzun süredir Anadolu’da ortaya çıkmış nadir tatları araştırmakta olan Metro Toptancı Market, Sirha İstanbul 2014 kapsamında, bu ülkede daha önce kimsenin girişmediği Anadolu’nun Lezzet Envanteri adlı bir gastronomi ve kültür etkinliği düzenlemek için birlikte çalışıyorlar. Üç gün boyunca devam edecek olan etkinlikte, Türkiye coğrafi markasını taşıma belgesi bulunan gastronomi ürünlerinin yanı sıra bu listede yer alma potansiyeli bulunan ve birçoğu unutulmaya yüz tutmuş diğer bazı ürünler sergileniyor ve geleneksel bir pazar yeri oluşturuyorlar. Türkiye’de ilk kez yapılan etkinlik; şeflerin mönülerini zenginleştirmeleri için özel bir fırsat sunuyor. Fuar süresince her gün değişecek olan ürünlere ek olarak sektör liderleri ve köşe yazarlarının katılımı ile Coğrafi İşaretleme ve Anadolu’nun Lezzet Envanteri ile ilgili konferanslar da düzenleniyor.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    E-Dergi   Dosya
    Gastronomi Dergisi   Gastronomi Abonelik
    Gastronomi Dergisi ipad
    Gastronomi Dergisi Abonelik
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    ARŞİV