19 Eylül 2014 Cuma

Taç Restaurant’da Boğaz keyfi, deniz ürünleriyle taçlanıyor

Deniz ürünleriyle Anadolu Mutfağı birleşince sizce nasıl bir tat ortaya çıkar? Mesela Hünkar Beğendi, et yerine balıkla nasıl olur hiç denediniz mi, ya da balık kokoreç? Denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Boğaz’ın en güzel köşelerinden Çubuklu’da, dalgalar denize vururken Taç Restaurant’ın deniz ürünleri şölenine katılın.

15 Nisan 2012 Pazar 19:04
Taç Restaurant’da Boğaz keyfi, deniz ürünleriyle taçlanıyor
Foto galeriye git
Taç Restaurant’ın sahibi Yüksel Baykara, çekirdekten yetişme dediklerinden. Restorancılık mesleğine küçük yaşlarda başlamış. 2002 yılından beri Taç Restaurant’ı balık severlerle buluşturuyor. Mekanın bulunduğu lokasyon, özellikle şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için ideal; Çubuklu Dalgıç Okulu’nun yanında. Müşterilerinin genel olarak kendilerini bilerek geldiğini ya da tavsiye üzerine deneyip, vazgeçemediklerini söyleyen Baykara, beklentilerin yüksek olduğunu ama bunu da gayet normal karşıladıklarını belirtiyor.

Lezzet şöleni
Mekanı diğer balık restoranlarından ayıran en önemli özelliği Türk Mutfağı ile deniz ürünlerini birleştirdikleri mönüsü. Deniz ürünlerinin her türü, burada adı benzer ama tadı farklı bir lezzet haline bürünmüş. Kokoreç, bağırsak yerine deniz ürünlerinden yapılıyor. Pazı Sarması ve Beğendi’yi daha önce balıkla denemeyenlere mutlaka öneriyoruz. Ispanaklı, karidesli biraz çıtır olarak servis edilen mantı, sarımsaklı yoğurtla nefis bir tat oluşturmuş. Deniz mahsullü fettucine, sebzeli ya da fesleğen soslu levrek, balık külbastı mekanın sunumuyla birleşince ortaya tablo gibi bir görüntü çıkıyor. Lezzeti kaşar peyniri ve pastırmayla zenginleştirilmiş sıcak mısır ekmeği, balığa çok yakışmış. Balık Simidi yine farklı bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Tatlılar, balık ve diğer deniz ürünlerinin ardından damakta iz bırakıyor. Çikolata sever biri olarak vanilyalı dondurmayla sunulan ‘Çikolatalı Volkanik’ ilk tercihim. Ardından meyveli ve hamurlu tatlılar geliyor. Balığa eşlik eden rakıyla birlikte mekanın şarap mönüsünde, hem Türk hem de yabancı şaraplar yer alıyor. Alt ve üst bölüm olarak organize edilen restoran, denizin içinde oturuyormuş hissi uyandırıyor. Yaklaşık 170 kişilik konuk ağırlama kapasitesine sahip. Dekorasyonda ahşabın ağırlık kazandığı masa, sandalye ve servis ünitelerinde bembeyaz masa örtüleri, canlı çiçekler ferah ve huzurlu ortamın atmosferine keyif katıyor. Restoranın çevreye duyarlı yaklaşımı da takdire eğer. Restoranın ortasında yer alan manolya ağacını kesmeye kıyamayan Yüksel Baykara, ağacı cam panellerle çevirerek mekanla bütünleştirmiş. Restoranın bahçesinde bahar ve yaz aylarında 150 kişi ağırlayabilen platformda, Ihlamur ve Kestane ağaçlarının altında özel davet ve toplantılar da yapılıyor. Mekanda ailelerin rahat edebilmesi için bir de çocuk odası bulunuyor. Bahçede yer alan tarihi çeşmeyi Yüksel Bey kendi imkanlarıyla restore ettirmiş. Taç, akşamları da yakamozlar eşliğinde denizin seyrine, balığın ve Boğaz’ın keyfini sürmeye davet ediyor.

www.tacrestaurant.com

Ne Nereden
Bardaklar: Paşabahçe
Çatal-bıçak-kaşık takımları: İthal
Tabaklar: Porland
Masa ve sandalyeler: Renk Mobilya
Masa örtüleri: Nil Tekstil

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    E-Dergi   Dosya
    Gastronomi Dergisi   Gastronomi Abonelik
    Gastronomi Dergisi ipad
    Gastronomi Dergisi Abonelik
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    ARŞİV