18 Aralık 2014 Perşembe

Legacy Ottoman Hotel'de tarih ve konfor bir arada

Eminönü'nde konumlanan Legacy Ottoman Hotel, panoramik manzarasıyla konuklarını büyülü bir yolculuğa davet ediyor. Mimar Kemaleddin tarafından inşa edilen asırlık binada, Haliç'ten Üsküdar'a kadar İstanbul'u seyre dalabiliyorsunuz. Yürüyerek Mısır Çarşısı'na, Ayasofya'ya ve Kapalıçarşı'ya ulaşabiliyor olmaksa, tarihi dokuyu tüm ayrıntılarında korumaya çalışan Legacy Ottoman Hotel'i ayrıcalıklı kılıyor.

17 Eylül 2012 Pazartesi 10:02
Legacy Ottoman Hotel'de tarih ve konfor bir arada
Foto galeriye git
Yazı: Bikem KARABAL     Fotoğraf: Banu BEYSÜNGÜ
Video için tıklayınız

Legacy Ottoman Hotel, Eminönü bölgesinin tek 5 yıldızlı oteli... Ancak oteli ayrıcalıklı kılan yalnızca bu değil. Mimar Kemaleddin tarafından inşa edilen asırlık binada konumlanan otel, Mısır Çarşısı, Kapalıçarşı, Sultanahmet gibi önemli tarihi mekanlara yürüme mesafesinde. Genel olarak turistlerin tercihini oluşturan Legacy Ottoman Hotel'de tüm detaylar tarihi dokuyu korumak üzerine düşünülmüş. Geniş ve ferah lobisinden, Pera tarzı tarihi asansörlerle katlara başlayan yolculuk, teras katında panoramik bir İstanbul manzarasıyla sonlanıyor. Legacy Ottoman Hotel'i Genel Müdürü Derya Tanboğa'dan dinledik. Yaklaşık 25 yıldır farklı otel zincirlerinde görev yapan Derya Tanboğa tarihle iç içe olan Legacy Ottoman Hotel'de bulunmaktan çok memnun olduğunu belirtiyor.

Bir zamanların Vakıf Han'ı
Legacy Ottoman Hotel'in binası önceden 4. Vakıf Han'mış. Bir zamanlar borsa binası ve Fransızların karargahı olarak da kullanılmış. Tarihi bir yapı olması göz önüne alınıp, otel olarak tasarlanırken de tarihi dokular korunmuş ve dekorasyonda öne çıkarılmış. Otelin 172 odası var. Bunlardan 49 tanesi iç avluya bakıyor. 104 tanesi deluxe oda ve çoğu manzara görüyor. 19 tane de suite oda bulunuyor. Her odada bütün 5 yıldızlı otellerde olduğu gibi konfor ön planda tutuluyor. Tarihi bir bina olması dolayısıyla odaların her biri oldukça yüksek tavanlı, bu da ayrıca bir ferahlık hissi yaratıyor. Bazı odalarda özellikle iş nedeniyle konaklamalar da göz önüne alınarak çalışma masası bulunuyor. Kablosuz internet erişimi otelin her alanında mevcut. 24 saat oda servisi hizmeti de veriliyor. Genel olarak turistlerin konakladığı otel için misafir memnuniyeti her şeyin önünde geliyor. Legacy Ottoman Hotel'i iş nedeniyle İstanbul'a gelenlerin de tercih edeceği bir tesis konumuna taşımak istediklerini belirten Derya Tanboğa, “İstanbul son yıllarda bir kongre merkezi rolü de üstleniyor. Biz kongre turizmine dönük bir hizmet de vermek istiyoruz. Bunu sağlamak için odalarımızı iş adamlarına yönelik olarak düzenleme gayreti içindeyiz. Toplantı odamız mevcut ve teknik donanımı da en üst düzeyde” diyor. Bunların yanı sıra Legacy Ottoman Hotel'in en alt katında bir Sağlık Kulübü bulunuyor. Burada hem bir fitness alanı var hem de masaj odalarıyla Türk Hamamı yer alıyor. Tur şirketleriyle anlaşmaları bulunan otel, dileyen misafirlerini İstanbul'un tarihi noktalarında yapılan özel gezilere de yönlendiriyor.

Yeni bir yeme-içme kültürü vaat ediliyor
Toplam 6 kattan oluşan otelin üst katı tamamen restoran ve bardan oluşuyor. Manzaraya olduğu gibi hakim olan bu katta yer alan Ottoman Restaurant, A La Carte bir mönüyle hizmet veriyor. Hemen yan tarafında ise Roof Bar bulunuyor. Legacy Ottoman'ın mutfağından deneyimli Şef Özhan Us sorumlu. 19 yıllık meslek hayatında edindiği birikimlerle Legacy Ottoman Hotel'de yeni bir yiyecek- içecek kültürü oluşturmaya çalıştıklarını belirten Şef Özhan Us, “Modern Akdeniz ve modern Türk yemeklerinden oluşan bir mönü hazırladık. Şu anda bir geçiş mönüsü söz konusu... İlk 6 ay konukları modernize edilmiş yemeklere alıştırdıktan sonra ikinci
aşama olarak biraz daha füzyon ve moleküler mutfak üzerine mönüler sunacağız” diyor. Otelin restoranında banket operasyonları ve düğün, toplantı gibi özel yemek organizasyonları da düzenleniyor. Farklı mönüler üzerinde çalıştıklarını anlatan Özhan Us, şahsa özel mönüler yapabildiklerinin altını çiziyor ve şöyle devam ediyor: “Kendi belirlediğimiz mönüler üzerinde stratejiler kurabiliyoruz. Otelimiz 172 odalı, dolayısıyla 300-350 kişilik bir açık büfe kahvaltımız oluyor. Oda servisimiz var ve onun için de ayrı bir mönümüz bulunuyor.”

Ottoman Kebap'ta üç lezzet bir arada
Ottoman Restaurant'ın mönüsünde 6-7 çeşit başlangıç yer alıyor. Bu çeşitler arasında “Şefin Lezzet Turları” ve “Denizden Gelen Fısıltı” özel hazırlanmış kombinasyonlar. Denizden Gelen Fısıltı'nın, içerisinde ton balığı mus, isli karides ve somon sarma bulunuyor. Ana yemekler içerisinde modern sunumlu kebaplar ön planda. Baklava hamuruna sarılı Adana Kebabı buna örnek olarak gösterilebilir. Öte yandan, mönünün favori lezzetlerinden biri, restoranla aynı ismi taşıyan Ottoman Kebap. Bu özel kebap üç farklı etten oluşuyor; dana bonfile, piliç bonfile ve satır kıymasından yapılan özel bir köfte... Altında taze baharatlarla sotelenmiş pidesi ve çırpılmış süzme yoğurdu var. Tatlılarda portakallı mus, crem brule, taze vanilyalı, konyaklı, bal kabaklı parfe öne çıkan lezzetler... Türk tatlısı olaraksa baklava çelitleri yapılıyor. Otelin tamamen yeme-içme hizmeti için ayrılmış olan teras katında yaklaşık olarak 800 kişiye hizmet verilebiliyor.

Türkiye'nin iddialı şeflerinden bir olan ve pek çok ulusal ve uluslararası yarışmadan madalyayla dönen Executive Chef Özhan Us, önümüzdeki dönemde yemeğin yanında şarabın da tavsiye edileceği özel bir mönü hazırlamak istediğini, hatta öğle ve akşam mönüsünü de ayırmayı hedeflediğini dile getiriyor. Öte yandan İstanbulluları bu özel manzarayla buluşturmak isteyen otel yönetimi, yakın zaman içinde restoranda Caz geceleri, nostalji geceleri gibi konsept geceler düzenlemeyi planlıyor.

Brew Coffeeworks'te özel kahveler sunuluyor
Legacy Ottoman Hotel'in içinde yeni açılan ve hemen giriş bölümünde yer alan, dışarıdan kendine özel ayrı bir girişi de olan Brew Coffeeworks, İtalyan stili özel dekorasyonu, göz alıcı renkleri ve en önemlisi de leziz kahveleriyle Eminönü'ne gelenlerin uğrak yerlerinden biri olmuş bile. Otel konseptinin tamamen dışında düşünülen Brew Coffeeworks'a otelden giriş yaparsanız sizi sağınızda Mimar Kemaleddin, solunuzda ise ressam Osman Hamdi'nin dev resimleri karşılıyor. Ancak tasarımın ötesinde Brew Coffeeworks, İstanbullulara yepyeni bir kahve kültürü sunuyor. Brew Coffeeworks'u bize Genel Müdürü Cem Ataş anlatıyor: “Kahve çekirdeğini, cafemizde bulunan özel kahve makinemizde öğütüp, kavuruyor ve taze servis ediyoruz. Brew Coffeeworks'ta toptan kahve satışı yapılmasının yanı sıra çalışma ortaklarımıza dünya barista şampiyonasında ödül almış baristalar tarafından eğitim olanağı veriliyor. Burası Brew Coffeeworks' un butik shop'u aslında. Dört farklı çekirdeğimiz var, bunlar Brezilya, Kolombiya, Etiyopya ve Guatemala. Her biri dünyanın en iyi kahve çekirdekleri olarak kabul ediliyor.”

Kahve damağınız varsa Brew Coffeeworks'un kahvelerinden bir kez içtikten sonra vazgeçemeyeceğinizi söyleyen Cem Ataş, toptan kahve satışının yanı sıra gerek Brew Coffeeworks'da gerekse başka mekanlarda özel barista eğitimi verdiklerinin altını çiziyor. Cem Ataş, “Türkiye'de bu kalitede çekirdek alıp kavuran başka bir marka yok. Bizim avantajımız ve farkımız şu, biz her gittiğimiz ülkeden en iyi çekirdekleri aldık. Öte yandan Güney Afrika'dan danışmanlık alıyoruz. Bir kahveden en iyi verimi alabileceğimiz gün, kavrulduktan sonra dördüncü gün. Kavrulduktan sonra kahveyi üç gün dinlenmeye bırakıyoruz ve zehirli gazlarını dışarıya atmasını bekliyoruz. Böylece döndüncü günde ondan en iyi tadı alabiliyoruz. En iyi performansı ise dördüncü günden altıncı haftaya kadar alabiliyoruz. Altı haftayı geçtikten sonra kahve bütün performansını kaybetmeye başlıyor. Bizim buradaki amacımız da müşterilerimizi 4-5 günlük taze kahveyle buluşturmak” diye konuşuyor.

Sabah 08.00'de kapılarını açan ve akşam 20.00'a kadar hizmet veren Brew Coffeeworks'da kahvenin yanı sıra dondurma çeşitleri ve muffin satışı da var. Çok yakında yine Şef Özhan Us'un özel sunumlarıyla sandviçler de yer alacak.

www.legacyottomanhotel.com

Ne Nereden
Profesyonel Mutfak: Öztiryakiler, Electrolux
Açık büfe ve servis ekipmanları: Monotek
Masaüstü ekipmanlar: Evoteks, Hoteks
Porselen takımlar: Kütahya Porselen, Güral Porselen
Cam ürünler ve bardaklar: Paşabahçe
Çatal-bışak-kaşık takımları: Hisar
Hijyen ürünler: Sealed Air’in işbirimi Diversey
Otel tekstili: DK Tekstil
Buklet malzemeleri: Keiji, Naif Ottoman
Masa ve sandalyeler:
Özen Tasarım

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    E-Dergi   Dosya
    Gastronomi Dergisi   Gastronomi Abonelik
    Gastronomi Dergisi ipad
    Gastronomi Dergisi Abonelik
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    ARŞİV