28 Temmuz 2014 Pazartesi

Apikoğlu ile asırlık lezzet

Türkiye’nin ilk et ürünleri imalatçısı olarak 1910 yılında kurulan Apikoğlu, kalite anlayışıyla iki yıl üst üste ‘Altın Marka’ ödülüne layık görüldü. Apikoğlu, dünyanın en önemli marka hikayelerinin yer aldığı ‘Markaların Öyküsü’ adlı kitaba giren 10 Türk markasından da biri.

13 Nisan 2012 Cuma 14:15
Apikoğlu ile asırlık lezzet
Apikoğlu 1910 yılında, Türkiye’nin ilk et ürünleri imalatçısı olarak kuruluyor. Aile için hazırladıkları sucukların dilden dile dolaşan lezzetiyle çevreden gelen yoğun talep, Apikoğlu hikayesini başlatıyor. Kayseri’de başlayan üretim, 1920 ile beraber İstanbul’da devam ediyor. En büyük et ürünleri imalatçılarından biri olmayı başaran firma, yeni teknolojilere geçerek değişen ve gelişen dünya standartlarına uyum sağlarken geleneksel lezzetten ödün vermiyor. Kalite anlayışıyla iki yıl üst üste ‘Altın Marka’ ödülüne layık görülen Apikoğlu, dünyanın en önemli marka hikayelerinin yer aldığı ‘Markaların Öyküsü’ adlı kitaba giren 10 Türk markasından da biri.

Ürün gamıyla ilklere imza atıyor
Apikoğlu bugün 15 bin metrekare kapalı, 45 bin metrekare açık alanda kurulu, yüksek teknolojiye sahip modern kombina tesislerde üretim yapıyor. ISO ve HACCP kalite belgeli dev bir sanayi kuruluşu haline gelen tesiste, 120 çeşit ürün grubu imal ediliyor. 



Yeni mönüler, yeni tatlar
Apikoğlu’nda kullanılan tüm etler, veteriner hekimlerin kontrolünde İslami usullere göre kesilen büyükbaş hayvanlardan elde ediliyor. Et ürünlerinin üretimi, gıda mühendisleri kontrolünde hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştiriliyor. Kalite ve sağlık aşamaları, dört veteriner hekim ve üç gıda mühendisi tarafından denetleniyor. Apikoğlu, Türkiye’nin ilk et ürünleri imalatçısı olmanın yanı sıra yeni ürünlerinde de pek çok ilke imza atıyor. Antrikot ızgaralık sosis, dana şişlik sosis, dana yaprak döner, kuru et, dana beykın, peperoni (sucuk-salam) pizza seti, salatalar için tavuk füme yepyeni mönüler hazırlamak isteyenler için bu ilklerden bazıları… 

www.apikoglu.com.tr

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    E-Dergi   Dosya
    Gastronomi Dergisi   Gastronomi Abonelik
    Gastronomi Dergisi ipad
    Gastronomi Dergisi Abonelik
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    ARŞİV